Magnetpro Tmi on aidosti innovatiivinen, vuoden 2013 lopulla perustettu oululainen yritys. Y-tunnuksemme on 2573409-4. Toimialana on käytännölliset moottoriajoneuvojen tuotteet; niiden maahantuonti, tukku- ja vähittäiskauppa. Ensisijaisina tuotteinamme ovat magneettiset öljyproput, mutta valikoimaa täydennetään muilla, vähintäänkin yhtä vetovoimaisilla tuotteilla. Jälleenmyynnistä kiinnostuneille lähetämme näytekappaleita laadukkaista tuotteistamme, esittelytapaamisetkin onnistuu. Missiomme on tuoda Suomen markkinoille hyödyllisiä, laadukkaita ja innovatiivisia tuotteita. Tarkoituksenamme on vaikuttaa positiivisesti mahdollisimman monen ajoneuvon toimintaan ja elinikään sekä ajoneuvokäyttäjien mielenlaatuun.

Asiakaskeskeisyys on mielestämme yrityksen tärkeimpiä arvoja ja kannattavan liiketoiminnan perusta, josta hyötyvät kaikki osapuolet! Yhteistyökumppaneiden kohdalla tämä tarkoittaa sujuvaa, luotettavaa ja molemminpuolisesti kannattavaa yhteistyötä. Loppukäyttäjät taas hyötyvät tuotteiden käytännöllisyydestä, laadusta, järkevästä hinnoittelusta ja helposta ostoprosessista. Olemme joustavia ja pyrimme aina asettumaan asiakkaiden asemaan. Luovuus ja innovatiivisuus yritystoiminnan kaikissa osa-alueissa kuuluu meidän perusarvoihin. Visiona on ensisijaisesti magneettiproppujen yleinen tunnettuus. Merkittävän lisäarvon omaavat laatutuotteemme syrjäyttävät perinteiset proput, vakiinnuttaen asemansa öljynvaihdossa ja ajoneuvojen kunnossapidossa.


Liikeidean synty

Liikeidea syntyi muutama vuosi sitten motocrossharrastuksen yhteydessä. Kuten monet muutkin yritysideat: sattuman ja ahaa-elämyksen kautta. Crossipyörien keskustelupalstalla luin öljyyn kertyvästä metallisilpusta ja tilasin magneettipropun. Kun seuraavassa öljynvaihdossa pyyhkäisin runsaan metallihilekertymän pois ja iloitsin mm. männänrenkaiden puolesta, ajattelin, että tällainenhan kannattaa olla asennettuna kaikissa ajoneuvoissa. Yhdysvaltalaisen valmistajan kanssa yhteisymmärrys löytyi heti alusta asti ja kun Suomesta ei löytynyt kuin ihan muutama arveluttava halpismalli, sinetöin potentiaalisen liikeidean yksinoikeussopimuksella.

Yrittäjän tarina

Yrityksen taustalla on Oulun yliopistosta vuonna 2010 valmistunut elektroniikan diplomi-insinööri tukijoukkoineen. Täydellisen alan vaihdon akateemiselta uralta yrittäjäksi, aiemmin mainitun ahaa-elämyksen pohjalta, mahdollistivat yrittäjähenkisyyteni ja aiempi kokemus verkkokaupankäynnistä. Oikeaoppisesta yrittäjyydestä opin todella paljon Oulun PSK:n yrittäjävalmennuskursseilla, saaden uusia näkökulmia sekä reilusti lisämotivaatiota kouluttajilta ja ryhmän jäseniltä. Arvokasta palautetta ja neuvoja sain myös Oulun Uusyrityskeskuksesta. Yrittäjän tarinan olennaisena osana on ollut omannäköisen WordPress-sivuston toteutusprosessi.